Köttfärslimpa med ädelost och bacon
- 800g köttfärs
- 1 ägg
- 1½ dl grädde
- 100g stark ädelost
- 1 paket bacon
- 100g philadelphiaost (vanlig, högfett)
- Frystorkad örtkrydda (persilja, gräslök, oregano etc) Blandning från Lidl. Eller annan favoritkrydda.
- Salt och peppar samt chiliflagor.
Gör så här:
Blanda ägg, grädde, osten och kryddorna. Rör runt ordentligt.
Knaperstek det strimlade baconet.
Blanda ner bacon + baconfett och köttfärs.
Lägg smeten i en smörad form (jag använder Tupperwares brödform i silikon, blir så saftigt med den och behöver inte smöra).
Sätt in i ugnen på 225 grader i c:a 45 minuter.
Ätes förslagsvis med broccoli eller blomkål samt creme fraiche eller smör!
Kram

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar