fredag 12 juni 2009

Köttfärslimpa med ädelost och bacon

Dagns goda middag, så skönt när den sköter sig själv i ugnen och man kan göra annat under tiden ;)


Köttfärslimpa med ädelost och bacon

  • 800g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1½ dl grädde
  • 100g stark ädelost
  • 1 paket bacon
  • 100g philadelphiaost (vanlig, högfett)
  • Frystorkad örtkrydda (persilja, gräslök, oregano etc) Blandning från Lidl. Eller annan favoritkrydda.
  • Salt och peppar samt chiliflagor.

Gör så här:

Blanda ägg, grädde, osten och kryddorna. Rör runt ordentligt.

Knaperstek det strimlade baconet.

Blanda ner bacon + baconfett och köttfärs.

Lägg smeten i en smörad form (jag använder Tupperwares brödform i silikon, blir så saftigt med den och behöver inte smöra).

Sätt in i ugnen på 225 grader i c:a 45 minuter.

Ätes förslagsvis med broccoli eller blomkål samt creme fraiche eller smör!

Smaklig måltid!
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar